Diagnosticarea şi vaccinurile autogene

Cele două elemente din cadrul “celor mai bune practici” sunt : efectuarea diagnosticului corect şi prevenirea bolilor infecţioase. O unealtă importantă în prevenirea bolilor infecţioase este reprezentată de producţia şi administrarea de vaccinuri.

Atunci când vaccinurile din comerţ nu sunt disponibile sau nu sunt eficiente în anumite situaţii, pot fi folosite vaccinurile autogene ca şi înlocuitori. Vaccinurile autogene sunt vaccinuri produse la comanda clientului prin izolarea agenților infecţioşi din leziunile animalelor decedate dintr-o fermă cu scopul de a proteja prin vaccinare celelalte animale din ferma respectivă. Succesul unui vaccin autogen se bazează pe stabilirea cât mai exactă a diagnosticului.

În Septembrie 2017 , Dopharma si RIPAC-Labor şi-au unit eforturile cu scopul de a furniza în mai multe ţări servicii de diagnosticare şi vaccinuri autogene pentru animalele de fermă.

RIPAC-Labor este specializată în dezvoltarea şi producţia de vaccinuri autogene. Experienţa şi acoperirea pieţei internaţionale a companiei Dopharma reprezintă siguranţa faptului că o mare parte a clienţilor vor putea beneficia de experienţa şi expertiza companiei RIPAC-LABOR.

Medicii veterinari sunt invitaţi să intre în contact cu Dopharma sau cu un reprezentant al companiei pentru a obţine mai multe informaţii despre posibilităţile pe care le oferă o astfel de colaborare.